You are here:

Marketing Traineeship

Company
Belsimpel
Type
Traineeship
Location
Groningen
Sector
Management, Online
Required language
Dutch
Website
https://www.werkenbijbelsimpel.nl/

Description

Marketing Traineeship

Leer van de beste marketeers en maak impact vanaf de eerste dag!
Fulltime | 40 u/w | wo-niveau | Hoofdkantoor Groningen

Ontdek de wereld van de Marketing.

Net of bijna afgestudeerd en kijk je er naar uit om je opgedane kennis over marketing in de praktijk te brengen, veel te leren en veel verantwoordelijkheid te krijgen? Die kans krijg je in ons Marketing Traineeship, waarbij je nauw betrokken bent bij onze enorme groei, zowel binnen Nederland als internationaal. Gedurende ons Marketing Traineeship ga jij je verdiepen in de verschillende aspecten van marketing bij Belsimpel. Aangezien we bij Belsimpel alles zelf doen, zijn er veel verschillende opties. Ben jij straks bijvoorbeeld verantwoordelijk voor alle marketingonderhandelingen van Belsimpel of zijn jouw marketinguitingen straks internationaal terug te zien? Ben je fanatiek en gedreven en wil je écht goed worden op het gebied van marketing? Dan is ons Marketing Traineeship wat voor jou!

Wat doe je als Marketing Trainee?

Marketing is één van de grootste drijfveren achter het succes van Belsimpel en bestaat uit veel verschillende onderdelen. We hebben daarom teams die allemaal hun eigen specialisatie hebben en samen het plaatje compleet maken. Als Marketing trainee start je binnen één van deze teams en ben jij bezig om alle aspecten van dat facet eigen te maken. Tijdens je Traineeship werk je nauw samen met de specialisten op het gebied van ATL, commercie en data analyse, vormgeving, Google Ads of partnerships, waardoor je een vliegende start maakt. Bovendien ga je vanaf dag één zelf aan de slag. Wij denken dat door niet alleen mee te kijken, maar vooral juist zelf veel te doen je het meeste leert tijdens je Traineeship. Als jij aan de slag gaat in het Marketing Traineeship:

  • Bepaal je mede de inhoud van onze nieuwsbrief. 
  • Ben je nauw betrokken bij de inhoud van onze TV en radio campagnes. 
  • Ben je betrokken bij de meer data gedreven marketing onderdelen, zoals Google Ads campagnes en affiliate marketing. 
  • Ben je betrokken bij alle marketing aspecten voor onze internationale domeinen van Gomibo. 
  • Onderhoud je contacten met partners over marketing aspecten.

In het Traineeship staat jouw ontwikkeling centraal. Zo volg je verscheidene trainingen waar je de rest van je carrière profijt van hebt en krijg je begeleiding van een ervaren collega. Vanaf de start van je Traineeship krijg je veel verantwoordelijkheid, wat ervoor zorgt dat je leercurve enorm stijl is, zodat jij een toonaangevende marketeer in de e-commerce wereld wordt. Het Traineeship maken we op maat voor jou. Dit betekent dat we tijdens het Traineeship altijd met je in gesprek blijven en kijken naar jouw kwaliteiten en voorkeuren. Per collega kan het dus verschillen hoe het traject er precies uit komt te zien. Een aantal onderdelen die onze trainees wel allemaal doorlopen of waar je aan kunt denken om je een beeld te geven van de verschillende onderdelen vind je hieronder.

De eerste weken staan in het teken van het leren kennen van jouw collega’s, Belsimpel en het al gelijk hands on aan de slag gaan met een aantal marketing taken. Hierbij kun je denken aan het beheren van de social media kanalen en bijvoorbeeld het maken van onze nieuwsbrief. De rest van het eerste half jaar van je Traineeship staat in het teken van ‘de kern van marketing’. Hoe de rest van het traject eruit komt te zien is niet in beton gegoten. Om je wel een richting te geven vind je hierna een voorbeeld hoe de rest van jouw traject eruit kan zien. Tijdens het tweede half jaar van je Traineeship ligt de focus op ‘verantwoordelijk zijn voor marketing campagnes en contact met externen’. In het derde half jaar van je Traineeship ga je onder andere aan de slag met ‘de kar trekken en nieuwe commerciële kansen identificeren’. Het laatste half jaar van je Traineeship kan in het teken staan van ‘begeleiding van collega’s en je specialiseren’. Wij zullen je in deze stappen in ieder geval goed begeleiden, inwerken en hier handvatten voor geven, zodat jij het meeste uit je Traineeship kunt halen. Ben je benieuwd naar welke marketing taken er tijdens het Traineeship precies op je pad kunnen komen? Verderop vind je hoe jouw traject eruit kan gaan zien.

Trainee = ontwikkelen en groeien 

Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal, dus je start direct met een intensief trainingsprogramma die niet alleen uit onderdelen bestaat die gericht zijn op marketing, maar ook uit verschillende onderdelen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Hier komen veel aspecten bij kijken, van cultuuroverdracht en slim vergaderen tot leren presenteren en gespreksvoering. Vaardigheden die de rest van je carrière super waardevol zijn. Je krijgt daarnaast 1 op 1 coaching van ervaren collega’s uit je team en gaat met je mede Trainees een intervisietraject in met als doel jezelf nog beter te leren kennen.

Na het Traineeship

We verwachten dat jij binnen twee jaar supergoed bent geworden op het gebied van marketing. Nadat je deze twee jaar van het Marketing Traineeship hebt afgerond ben jij een ervaren marketeer in de e-commerce wereld en heb je volop kansen om bij ons door te groeien. Samen bepalen we hoe jij aan de slag gaat na je Traineeship, zodat jij ook na je Traineeship als marketeer een enorm uitdagende en leuke baan tegemoet gaat. We kijken naar wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Je kunt hierbij denken aan doorgroeien naar Partner Marketing Manager, ATL Marketeer of Commercieel Data Analist.