You are here:

DVJ Insights Internship

Company
DVJ Insights
Type
Internship
Location
Utrecht
Sector
Consultancy, Intelligence

Description

Wie zijn we?

DVJ Insights is een marketing onderzoeks en analyticsbureau voor merkgroei, gevestigd in Utrecht. DVJ is gebasseerd op het idee dat kwaliteit, toegevoede waarde en passie geïntegreerd zouden moeten worden om bedrijven echt te helpen. DVJ heeft kantoren in Utrecht, Hamburg en Londen. We werken ook samen met veel grote bedrijven wereldwijd. We zijn een echt internationaal bedrijf met veel jonge mensen. De cultuur is erg open met weinig hiërachie. Allereerst voeren we onderzoek uit om onze klanten te helpen groeien. Veel van de projecten die we uitvoeren leiden tot nieuwe ideeën welke we weer integreren in onze oplossingen, deze helpen ons beter begrijpen hoe we alle vragen kunnen beantwoorden. We doen onderzoek in verschillende velden, namelijk merk & communicatie, innovatie en consument. Een van de elemeneten die ons inspiratie voor innovatie en ontwikkeling geeft is het uitvoeren van meta-analyses op de data die we hebben verzameld. Door onderzoek binnen onze databases te doen, verzamelen we veel kennis over waarom sommige innovaties succesvol zijn, hoe advertenties meer effectief zijn, waarom merken groeien en waarom niet, en de manier waarop media-inzet wordt geoptimaliseerd.


Wat bieden we?

Een uitdagende stage met veel verantwoordelijkheid en de kans om met enorme hoeveelheden verschillende data te werken. We voeren interne meta-analyses uit op reguliere basis, maar willen meer leren van alle data die we verzamelen. Om die reden krijg jij de kans om met de data te werken die jij interessant vindt. En je kan van geavanceerde econometrische modellen gebruik maken om interessante inzichten te vinden.

We hebben twee verschillende stages:

1. Analytische stage, dit is meer een meewerk stage bij het Center of Expertise. Tijdens deze stage ben je deel van het Center of Expertise. Zij zijn verantwoordelijk voor innovatie en het verkrijgen van nieuwe kennis binnen de organisatie. Innovatie staat in verband met het optimaliseren en het ontwerpen van nieuwe producten, enquête tools en analyses. Daarnaast help je wellicht ook mee met projecten binnen het bedrijf wanneer nodig. Wij bieden jou:

 • Een veelzijdige en jonge werkomgeving
 • Een passende stagevergoeding
 • De mogelijkheid om jezelf persoonlijk te ontwikkelen
 • De mogelijkheid om toe te voegen aan innovatie en groei op basis van de kennis van DVJ

Je wordt begeleid door de collega's bij het Center of Expertise, welke beide een PhD in marketingonderzoek hebben. De stageduur is van vier tot zes maanden. Zes maanden is geprefereerd gezien je dan het meeste leert en het meeste bijdraagt aan het bedrijf. De stage kan in maart 2021 starten.

2. Onderzoeksproject stage, binnen deze stage werk je zelfstandig aan je eigen onderzoek. We hebben verschillende onderzoeksprojecten, zoals:

 • Hoe beïnvloedt cultuur de reacties op advertenties? We hebben verschillende copy-test voor verschillende merken in verschillende landen uitgevoerd. Desondanks weten we nog weinig over de antwoord patronen in deze verschillende landen. Daarnaast is het interessant on de advertenties te classificeren en te kijken naar de verschillen tussen de landen wanneer het gaat om wat is effectief en wat niet?
 • Welke types van verpakkingen presteren beter? We hebben verschillende onderzoeken uitgevoerd naar verpakkingen. Hierin hebben we respondenten verpakkingen laten evalueren en bekijken in onder andere hoe dit in het schap eruitziet. Dit project focust op het induiken van onze verpakkingsdatabase en de verschillende types verpakkingen coderen. Door het uitvoeren van geavanceerde analyses verkrijgen we meer inzichten in het succes van verpakkingen.
 • Wat is de ideale timing van het introduceren van een merkregel in de TV reclame? We weten dat het introduceren van een merkregel leidt naar wegzappen, maar je hebt slogans nodig zodat mensen jouw merk onthouden. Dus hier bevindt zich een trade-off situatie. Dit project geeft jou toegang tot onze grote TV copy-testing database. Een mogelijk model wat je kunt gebruiken is bijvoorbeeld een hazard model om zap-gedrag te voorspellen.

Deze onderzoeksstage is voor drie tot zes maanden, afhankelijk van de grote van het onderzoeksproject waaraan je werkt. Dit soort stage kan op ieder moment beginnen.


Wie zoeken wij?

A bachelor of master student (M/V) met een sterke methodologische achtergrond of een achtergrond in data science. Herken jij jezelf in de volgende punten? We zoeken iemand die:

 • Econometrie, data science, computer sciene, marketing (onderzoek), psychologie, (technische)bedrijfskunde of iets gerelateerd studeert.
 • Houdt van (marketing) data en modellering
 • Weet hoe hij/zij grote data behandelt uit verschillende bronnen
 • Zelfstandig kan werken
 • Leergierig is en snel leert
 • Interessante onderzoeksonderwerpen kan identificeren (in patronen) in de beschikbara data
 • Excellente kennis heeft van verschillende statistische programma's zoals SPSS of R
 • Excellente kennis heeft van MS Office
 • Vloeiend in het Engels en Nederlands is
 • Verder gaat dan want er gevraagd wordt
 • Hoge kwaliteits standaarden heeft
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft
 • Optioneel: Programmeringstalen zoals Python beheerst
 • Optioneel: Machine learning algorithmes kent

Hoe meld ik mij aan?

Stuur een e-mail naar cic@rug.nl met daarin:

Een motivatiebrief waarom jij denkt dat jij geschikt bent voor een stage bij ons bedrijf en welke stage jou het beste past. Daarnaast ontvangen we ook graag jouw CV en cijferlijst.

 

showimage?f=cic.jpg&size=large