You are here:

Communication planner

Company
Publicis Groupe
Type
Starters Position
Location
Amsterdam
Website
https://publicisgroupe.nl/contact/?gclid=CjwKCAjwtIaVBhBkEiwAsr7-c1lguiops0hC_RtOaJZBDd4AeE6UNYYQTUTslY6-Hy2D79MPMWivEBoC_wEQAvD_BwE#vacatures

Description

Communication Planner

Wij zijn Publicis Groupe. Een netwerk van bureaus, gevestigd over de hele wereld. Van Londen, New York tot Sydney en Tokio, je vindt ons in verschillende grote steden. Dus ook in Amsterdam.

Aan de Wilgenweg in Amsterdam-Noord, op loopafstand van het bruisende stadsleven, vind je al onze expertises onder één dak. Van commerce, data, media, creatie, pr, influencing tot productie: you name it, we got it.

Vanuit deze verschillende disciplines geven we onze klanten toegang tot al onze expertise en tools. Zo zetten we met z’n allen impactvolle big ideas om tot persoonlijke klantervaringen op schaal. En maken we werk dat opvalt op alle fronten. Creativiteit maakt hierbij het onderscheid. Technologie en intelligentie het succes.

Met 300 medewerkers en 25 verschillende nationaliteiten, leren we niet alleen veel van elkaars expertise, maar ook van elkaars culturen. In 2021 kwamen daar nog eens 250 nieuwe collega’s bij, nadat we onze krachten bundelden met social agency Boomerang.

Ook met onze collega’s van Le Pub houden we nauw contact. Dat is het bureau dat we in samenwerking met Heineken hebben opgezet, om vanuit creativiteit, data en merkbeleving succesvolle internationale campagnes te ontwikkelen.

Met onze basis in Amsterdam, zien we de wereld als ons speelveld. Daarom bieden via ons Work Your World programma iedereen de mogelijkheid zijn horizon te verbreden door 6 weken elders in de wereld te werken voor een ander Publicis Bureau. En geven we via ons SPA-programma creatief talent vanuit de hele wereld de kans om het vakgebied bij ons te leren in de vorm van een betaalde stage.

Job Description

Een ideale startersfunctie in de communicatiesector: Publicis Groupe zoekt per direct een (Junior) Communications planner. Onze teams ontwikkelen en implementeren mediacampagnes voor de mooie merken van onze klanten. De (Junior) Communications Planner zorgt ervoor dat iedereen binnen het team zijn of haar werk zo goed mogelijk kan doen. Je draagt er onder andere zorg voor dat alle informatie van en voor onze klanten up to date is. Zorgvuldig kunnen werken is een vereiste: het dagelijks werk bestaat voor een groot deel uit verwerken en invoeren van campagnegegevens. Je komt terecht in een leuk en dynamisch team en je werkt voor fantastische merken, bijvoorbeeld voor hele mooie luxe merken of voor Walt Disney of voor retail producten zoals Bonduelle of Lindt chocolade. Er zijn volop doorgroeimogelijkheden: zowel binnen het team als binnen Publicis Groupe.

Als (Junior) Communications Planner binnen de Publicis Groupe sta je in het hart van het klantteam. Je zorgt ervoor dat je ondersteuning biedt aan het accountteam, de consultants en de specialisten en speelt een belangrijke rol in het operationele proces van verschillende campagnes. Jouw focus ligt met name op de offline media; je houdt je grotendeels bezig met TV, Radio, Print en Out of Home campagnes, maar je gaat zo nu en dan ook helpen bij digitale campagnes. In deze brede rol leer je veel over de verschillende (media)disciplines en kom je erachter waar jouw passie ligt en waar jij naar toe wilt groeien. We zijn een flexibele en open organisatie waarbinnen er veel ruimte is om je eigen groeipad te volgen en iedereen klaar staat om je hierbij te helpen.

Je wordt in deze rol begeleid door een of meerdere Communications Consultant(s) en je krijgt de eerste tijd een buddy toegewezen, die jou verder de weg wijst binnen de organisatie. Je komt te werken in een enthousiast en gedreven team waarbinnen een goede sfeer heerst.

Qualifications

•        Je bent een positief en nieuwsgierig persoon en werkt graag gestructureerd – zowel zelfstandig als in nauw teamverband.

•        Je wilt graag leren en je wilt je verder ontwikkelen.

•        Je bent op zoek naar een afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is.

•        Je wordt de basis van het team, als jij het goed doet, kan het team goed functioneren. Deze rol ligt jou goed.

•        Je bent flexibel ingesteld en vind het leuk om met veel verschillende mensen contact te hebben.

•        Je bent servicegericht en kunt je inleven in de wens van onze klanten.

•        Je bent goed en nauwkeurig met cijfers en kunt goed werken met Excel en ook met Powerpoint.

•        Je hebt bij voorkeur 1.5 tot 2 jaar ervaring in een soortgelijke rol, maar aarzel niet om ook te reageren als je nog geen werkervaring hebt.

•        Tot slot; bij deze rol past in ons opzicht een MBO/HBO-denk niveau. Heb je dit niet maar denk je de functie wel aan te kunnen? Overtuig ons!

Wat bieden wij:

  • Een team waarin je al je skills en talenten kunt laten zien, kunt lachen met collega’s en waar je naast humor ook kennis en ervaringen met elkaar deelt.   

  • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen door cursussen en workshops te volgen. Zo blijf je altijd up-to-date.

  • Work Your World Programma: de mogelijkheid om 6 weken elders in de wereld voor een ander Publicis bureau te werken.

  • Zodra we weer mogen: een supergezellige werkplek mét binnentuin. Lekkere lunches, gezellige borrels met het bruisende stadsleven op loopafstand. En feestjes waar je het jaren later nog steeds over hebt.