You are here:

Digital Consultant

Company
Publicis Groupe
Type
Starters Position
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy
Website
https://publicisgroupe.nl/contact/?gclid=CjwKCAjwtIaVBhBkEiwAsr7-c1lguiops0hC_RtOaJZBDd4AeE6UNYYQTUTslY6-Hy2D79MPMWivEBoC_wEQAvD_BwE#vacatures

Description

Company Description

Wij zijn Publicis Groupe. Een netwerk van bureaus, gevestigd over de hele wereld. Van Londen, New York tot Sydney en Tokio, je vindt ons in verschillende grote steden. Dus ook in Amsterdam.

Aan de Wilgenweg in Amsterdam-Noord, op loopafstand van het bruisende stadsleven, vind je al onze expertises onder één dak. Van commerce, data, media, creatie, pr, influencing tot productie: you name it, we got it.

Vanuit deze verschillende disciplines geven we onze klanten toegang tot al onze expertise en tools. Zo zetten we met z’n allen impactvolle big ideas om tot persoonlijke klantervaringen op schaal. En maken we werk dat opvalt op alle fronten. Creativiteit maakt hierbij het onderscheid. Technologie en intelligentie het succes.

Met 300 medewerkers en 25 verschillende nationaliteiten, leren we niet alleen veel van elkaars expertise, maar ook van elkaars culturen. In 2021 kwamen daar nog eens 250 nieuwe collega’s bij, nadat we onze krachten bundelden met social agency Boomerang.

Ook met onze collega’s van Le Pub houden we nauw contact. Dat is het bureau dat we in samenwerking met Heineken hebben opgezet, om vanuit creativiteit, data en merkbeleving succesvolle internationale campagnes te ontwikkelen.

Met onze basis in Amsterdam, zien we de wereld als ons speelveld. Daarom bieden via ons Work Your World programma iedereen de mogelijkheid zijn horizon te verbreden door 6 weken elders in de wereld te werken voor een ander Publicis Bureau. En geven we via ons SPA-programma creatief talent vanuit de hele wereld de kans om het vakgebied bij ons te leren in de vorm van een betaalde stage.

Job Description

Als Digital Consultant ben je dé adviseur op het gebied van digitale media. Je bent verantwoordelijk voor het aan onze klanten geven van advies over digitale media in de breedste zin van het woord, zoals display, programmatic, social media en bloggerinzet, waarbij je uiteraard veel samenwerkt met de andere digitale consultants of andere specialisten in het team.

Als digitale media specialist ben je op digitale onderwerpen de belangrijkste schakel tussen de klant en alle betrokken specialisten. Een groot deel van je tijd schrijf je digitale adviesplannen en strategieën. Meestal in samenwerking met een overall mediastrateeg maar soms ook als digital only plan.

Qualifications

Als onze nieuwe digitale media specialist heb je:

 • 3-5 jaar ervaring

 • Je hebt een WO of HBO opleiding afgerond

 • Vermogen te adviseren (consultancy (inhoud/kennis), geen sales)

 • Maakt complexe dingen eenvoudig, overzichtelijk en begrijpelijk voor klanten

 • Sterke presentatievaardigheden

 • Je hebt een positieve en ondernemende mind-set

 • Assertief en werkt graag in teamverband

 • Sterke aandacht voor detail, nauwkeurigheid en een goede doorpakker

 • Analytisch sterk en werkt graag procesmatig

 • Bekend met mediatools en systemen bijv.; GFK DAM, GLX TV GXl-OV = pre

 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, NL, ENG

Additional information

Wat bieden wij:

 • Een team waarin je al je skills en talenten kunt laten zien, kunt lachen met collega’s en waar je naast humor ook kennis en ervaringen met elkaar deelt.   

 • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen door cursussen en workshops te volgen. Zo blijf je altijd up-to-date.

 • Work Your World Programma: de mogelijkheid om 6 weken elders in de wereld voor een ander Publicis bureau te werken.

 • Zodra we weer mogen: een supergezellige werkplek mét binnentuin. Lekkere lunches, gezellige borrels met het bruisende stadsleven op loopafstand. En feestjes waar je het jaren later nog steeds over hebt.

Denk je nu ‘Dit kan ik. Dit wil ik. Ik ga ervoor’? Stuur ons dan nu jouw sollicitatie en CV. En wie weet schuif je binnenkort bij ons aan op de Wilgenweg in Amsterdam. We kijken er naar uit om kennis te maken.