You are here:

Side Job: Marketing Specialist

Company
Belsimpel
Type
Parttime Position
Location
Groningen
Sector
Intelligence, Management, Online
Required language
Dutch
Website
https://www.werkenbijbelsimpel.nl/

Description

Leer alle aspecten van marketing en maak impact!

Wil jij naast je studie, in je tussenjaar of als bijna-afgestuurde je opgedane kennis in de praktijk brengen en jouw marketing skills naar een hoger niveau tillen? Dan is onze functie van Marketing Specialist misschien wel iets voor jou! Van Google Ads tot online uitingen op het Belsimpel platform en social media; op elk gebied krijg jij de kans om jouw skills te ontwikkelen! De rode draad van de taken die je hebt, zijn de marketingafspraken die we maken met al onze partners, zoals telefoonfabrikanten (bv. Samsung of Apple) en providers (bv. KPN of Budgetmobiel). Vanaf dag één help je bij het maken van marketingplannen, het uitvoeren hiervan en het tevreden stellen van partners door het succes van de marketingcampagnes te demonstreren in de rapportages. Met de marketingcampagnes van Belsimpel bereiken we elke dag miljoenen klanten in heel Nederland, de impact die jij hebt is dus heel groot!

 

Wat doe je als Marketing Specialist?

Het Marketing team is een klein en hecht team, momenteel bestaande uit vijf fulltimers en 13 parttimers. De taak van dit team is om het maken en uitvoeren van de marketingafspraken in goede banen te leiden, zodat al onze partners – momenteel 35 telefoonfabrikanten, 11 providers en meer dan 100 accessoirefabrikanten – met een tevreden gevoel terugkijken op de marketingcampagnes die we met hen uitvoeren. Het opzetten, uitvoeren en bereiken van succesvolle marketingcampagnes is een behoorlijke uitdaging, want de telecommarkt verandert constant. Nieuwe spelers treden toe, met wie we natuurlijk ook graag marketingafspraken maken, zodat écht iedere Belsimpel-klant iets kan vinden wat bij hem/haar past. Immers, bij Belsimpel vind je alle telefoons, accessoires én providers op één plek. Daarnaast volgen productinnovaties elkaar snel op en is er veel concurrentie om de meeste Belsimpel-klanten aan zich te binden.

Maar wat houdt zo’n marketingplan precies in? Goede vraag! De marketingkanalen die we inzetten verschillen sterk per marketingplan en per domein. Om die reden krijg je als Marketing Specialist met een heleboel marketingtools te maken: van TV en radio, tot social media, reviewcampagnes op Tweakers en Google Ads en uitingen op de homepagina van Belsimpel én Gomibo. Neem eens een kijkje, wat hoe tof is het om de uitingen terug te zien komen door heel Europa? Van Finland tot Hongarije en van Frankrijk tot Spanje, samen met Internationaal bedien jij ook deze klanten. 

In een notendop is de werkwijze als volgt: zodra een partner een plan akkoord heeft bevonden, zet je alle uitingen uit het marketingplan in onze marketingplanning. Stel, er staat een social media campagne ingepland, dan stem jij met één van onze marketeers af welk product er in de social media campagne uitgelicht moet worden. Je deelt vervolgens jouw creatieve input met team Video en Creatie, zodat zij dit kunnen uitwerken. Hoe tof is het om de door jou bedachte uiting zelf te posten op Instagram? En exact dit maakt de marketingstrategie van Belsimpel zo uniek: alle marketingcampagnes worden in-house bedacht en gemaakt. We werken niet samen met externe marketingbureaus, maar hebben bijvoorbeeld een eigen studio waarin onze TV- en radiocommercials worden opgenomen. Hierdoor maak je in de rol van Marketing Specialist kennis met alle facetten van marketing en ben je betrokken bij zowel de ontwikkeling als de implementatie van de campagnes. 

Als onderdeel van het marketing team draag je een grote verantwoordelijkheid, want de budgetten die gepaard gaan met de campagnes zijn groot. Iedereen is enorm fanatiek en werkt hard om de deadlines van alle campagnes te halen. Dit kun je natuurlijk niet alleen realiseren, je moet ook nauw samenwerken met andere teams. Als Marketing Specialist ben je hierbij altijd de spin-in-het-web, en verbind je mensen van verschillende teams met elkaar om het maximale uit iedere campagne te halen! Kom jij ons daarbij helpen?

Wat je er voor terug krijgt

 Een uurloon tussen €9,33 (18 jaar) en €13,36 (21+ jaar). 
Salarisstappen al binnen een half  jaar, afhankelijk van je ontwikkeling en inzet!

Veel benefits, zoals kortingen en sportmogelijkheden.

Hoe het past naast studeren 

Werken op een mooi kantoor in het centrum van Groningen.

Shifts van 4 of 8 uur, zelf in te delen van maandag t/m vrijdag.

Een flexibele planning die past in je studierooster.

Wat je ervan kunt leren

 Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan voorop.

Trainingen, 1-op-1 begeleiding & de uitdaging die bij jou past.
Je kunt zo hard gaan als je zelf wil.

Waarom het zo gezellig is

750 collega's met dezelfde drive.

Teamuitjes, bedrijfsfeesten en -festivals, elke vrijdag een VrijMiBo.

Een sloep om te varen door de Groningse grachten.

Wie ben jij?

  • Je volgt een WO Bachelor of master en hebt een passie voor marketing.
  • Je bent 16 uur per week (of meer) beschikbaar op doordeweekse dagen tussen 9:00-18:00.
  • Je ben ondernemend, proactief ingesteld en denkt in oplossingen! Geen enkele uitdaging ga je uit de weg en je bent een echte kartrekker.
  • Je wilt graag veel leren in een korte tijd, bent enthousiast en nieuwsgierig.
  • Je bent nauwkeurig en communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk. 
  • Je bent analytisch sterk. Het analyseren van data schrikt jou niet af, je haalt er waardevolle inzichten uit voor toekomstige campagnes.  
  • Goede Excel en PowerPoint skills zijn een pré. 

Heb jij specifieke vragen of wil je gewoon meer weten over de vacature van Marketing Specialist? Neem vrijblijvend contact met ons op via werken@belsimpel.nl! 

Fluency in the Dutch language is required for this role; candidates will be assessed accordingly.

Solliciteer nu

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.