You are here:

Board blog - Treasurer

For English version, click here!

Hi allemaal, 

Mijn naam is Lotte en ik ben dit jaar de penningmeester van het MARUG bestuur. Ik ben 21 jaar oud (en daarmee de jongste van bestuur 42). Verder vind ik het leuk om te hockeyen, terrasjes te pakken, uitgaan en leuke activiteiten met mijn vrienden te doen (the basics). Ik zit in mijn laatste jaar van de bachelor Bedrijfskunde, waar ik voor de track Accountancy & Control heb gekozen. Vandaar dat de functie penningmeester mij ook zo leuk leek!

Ik heb gekozen voor de functie penningmeester omdat het financiële mij heel erg aansprak, maar ook vanwege de centrale en belangrijke rol in de besluitvorming. Doordat alle geldzaken langs mij gaan, weet ik altijd wat er binnen de MARUG speelt. Creatief kijken naar de mogelijkheden hoe het binnen het budget past, is een van de dingen waar ik dagelijks mee bezig ben. Maar ook het (half)jaarlijkse financiële verslag, alle financiële administratie en de penningmeesters van alle commissies begeleiden behoren tot mijn takenpakket. Ook begeleid ik nog een paar andere commissies in het algemeen en ben ik de sustainability officer van de MARUG. Dit maakt het een erg gevarieerde functie, wat ik zelf heel leuk vind. 

Tijdens mijn bestuursjaar bij de MARUG heb ik ontzettend veel geleerd. Zo ben ik een stuk zelfverzekerder geworden op professioneel vlak, is mijn Engels onwijs vooruit gegaan en snap ik nu precies hoe een balans en een winst- en verliesrekening in elkaar zit. Ook ben ik communicatief sterker geworden, zowel op professioneel als op sociaal vlak. Verder heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven gemaakt!

Het lastigste dit jaar vond ik mijn tijdsplanning. Er komen zoveel leuke dingen bij een bestuursjaar kijken, dat ik soms wel minder tijd had voor huis, club en vriendinnen. Dat had ik aan het begin van het jaar iets onderschat. Maar gelukkig is het vooral met leuke evenementen en komen er ook weer rustigere perioden, dus het is het helemaal waard!

De MARUG heeft natuurlijk heel veel evenementen, die stuk voor stuk allemaal leuk zijn. Toch heb ik er persoonlijk wel 2 die voor mij het hoogtepunt vormen: de Skireis en Commercial Night 2022. De Commercial Night was ons eerste formele evenement als officieel bestuur. Dit was natuurlijk al een mijlpaal op zich, maar ik vond het ook een heel leuk en interessant evenement, met enthousiaste sprekers en een goed thema. Ook begeleidde ik deze commissie, wat het extra speciaal maakte. Mijn andere hoogtepunt was de skireis. Dit jaar gingen we naar La Plagne met 30 (actieve) leden. Dit was echt een waanzinnige week, met een fantastische groep, heerlijke pistes en ontzettend mooi weer. Dit was echt de leukste week uit mijn hele bestuursjaar!!

Lijkt het jou nou leuk om dit ook allemaal mee te maken? Ben je geïnteresseerd in penningmeester of in een bestuursjaar? Stuur dan een appje (06 46637545) voor een koffietje met mij!