You are here:

Board blog - External Relations

For English version, click here!

Hi allemaal!

Mijn naam is Ivar en ik ben 22 jaar en dit jaar ben ik de External Relations en Vice Chairman van het MARUG bestuur. Daarnaast ben ik momenteel bezig met het afronden van mijn Bachelor Bedrijfskunde en volgend jaar wil ik hoogstwaarschijnlijk beginnen met mijn Msc Change Management of Strategic Innovation Management. Van origine kom ik uit Zwolle, waar ik in mijn jeugd altijd heb gevoetbald. Ik voetbal nu hier in Groningen en ik vind het erg leuk om af en toe te squashen, tennissen of padellen. Daarnaast ben ik altijd over te halen voor een drankje en gezelligheid.

Als External Relations is het je voornaamste taak om de acquisitie te verzorgen. Dit doe je door in gesprek te gaan en te onderhandelen met allerlei soorten bedrijven. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de personen binnen de MARUG met dezelfde functie. Het leukste aan mijn functie vind ik dat je continu in contact bent met mensen uit het bedrijfsleven, waardoor je je op professioneel gebied heel erg ontwikkelt. Bovendien kan je al je sociale en commerciële eigenschappen kwijt in deze functie. Als ik terugkijk op het afgelopen jaar kan ik heb geleerd welke houding je moet aannemen in een commercieel gesprek, hoe je werkt aan relatiemanagement en hoe het is om intensief samen te werken met zijn zessen.

Het werken in een gemotiveerde groep vind ik echt fantastisch. Iedereen binnen je bestuur is gedreven en iedereen denkt op een bepaald niveau wat het samenwerken intensief, maar geweldig maakt. Je groeit in deze tijd als groep zowel op professioneel, maar al helemaal op sociaal vlak naar elkaar toe waardoor er een enorm hechte band ontstaat.
Als ik een van de hoogtepunten moet benoemen denk ik gelijk aan de MARUG/EBF Recruitment Days.  Hier zaten we drie dagen met de gehele organisatie in Van der Valk en hebben we veertig bedrijven ontvangen en ongeveer 400 studenten. Ik was samen met twee mensen van EBF verantwoordelijk als de Raad van Toezicht voor de Recruitment Days en we kijken terug op een super succesvol evenement. Aan de andere kant werk je ook aan kleinschalige maar gefocuste evenementen zoals het Data Science Event. Dit betekent dat je binnen de MARUG een verscheiden taken- en evenementen portfolio hebt.

Tijdens dit jaar ga je super intensief om met je eigen bestuur wat er voor zorgt dat je super goede vrienden wordt, omdat je elkaar bijna iedere dag ziet. Hierdoor ken je elkaar door en door, maar hier kan soms ook een keerzijde aan zitten. Bijvoorbeeld als je even wat minder in je vel zit, chagrijnig bent of dat je gewoon gek wordt van elkaar haha. Maar dit staat absoluut niet in verhouding met de geweldige momenten die je beleefd met elkaar en de vriendschap die je opbouwt. 

Tot slot denk ik dat een bestuursjaar bij de MARUG mij heel veel nieuwe vrienden, ook buiten de vereniging, heeft gebracht en het heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf sociaal en professioneel heb ontwikkeld. Hierdoor heb ik mijn kennis over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt vergroot omdat ik met heel veel bedrijven heb gesproken.

Mocht je interesse hebben om mij op te volgen volgend jaar dan kan je mij altijd bellen/appen op 0610242498

Groetjes, Ivar