You are here:

Board blog - Internal Relations

For English version, click here!

Hi! 

Ik ben Robien, de interne betrekkingen van het MARUG bestuur. Ik ben 22 jaar oud en studeer als enige van het bestuur aan een andere faculteit, namelijk psychologie aan de faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen. Dit kan dus! De MARUG is een interfacultaire studievereniging, dit betekent dat het niet uitmaakt wat je studeert, zolang het maar aan de RUG is. Dit zorgt voor een hele leuke diverse groep studenten met allemaal andere achtergronden, maar dezelfde interesse in Marketing, waar ik destijds erg enthousiast van werd! 

Als interne betrekkingen ben je het aanspreekpunt van de vereniging als het gaat om de student. Hierdoor spreek je veel enthousiaste studenten en veel van deze studenten willen graag wat naast hun studie doen en daar ga jij als intern dan meehelpen! Je gaat samen met de student kijken wat het beste bij hem/haar past. Dit kan een van de vele commissies of besturen zijn, of gezellig mee gaan naar een van onze buitenlandse trips! Daarnaast ben je als intern ook verantwoordelijk voor de hele werving en selectie van alle commissies en besturen. Een van je hoofdtaken is dan ook om alle sollicitaties te leiden en vervolgens de sollicitant op de juiste functie te plaatsen. Het leuke aan dit hele proces is dat je met iedereen die solliciteert al een leuk gesprek hebt gevoerd om vervolgens de sollicitatie af te nemen. Hierdoor ken jij de leden van de vereniging goed en ben je ook erg toegankelijk om aangesproken te worden vanuit de student! 

Als ik kijk naar het groeiproces die ik heb doorgemaakt van het begin tot nu, heb ik echt veel geleerd. Ik ben zowel op persoonlijk vlak gegroeid, als op professioneel vlak. Zo durf ik nu veel meer mijn eigen beslissingen te nemen, mijn mening te uiten, is mijn mensenkennis gegroeid en heb ik een duidelijk beeld over mijn sterke, maar ook zwakke punten. Dit zijn kwaliteiten waar ik ook veel aan ga hebben in de toekomst, dus ik raad het iedereen aan om een bestuursjaar te gaan doen!

Het leukste informele moment die ik dit jaar heb beleefd is de PACjes avond, dit is een avond waarbij alle actieve leden samenkomen en de PAC-commissie allemaal leuke gedichten heeft gemaakt voor iedere commissie en dit werd voorgelezen door de enige echte Sinterklaas: Bart. De momenten dat alle actieve leden bij elkaar zijn, zijn voor mij geluksmomentjes. Ik vind het leuk om te zien dat de actieve leden dan helemaal hun draai hebben gevonden bij de MARUG en dit was begonnen bij een student die iets extra’s wil doen maar nog niet precies weet wat & dit gesprek is dan met jou!

Naast de gezelligheid en leuke informele evenementen, organiseert de MARUG ook allerlei formele evenementen om de stap naar de carriere voor studenten te verkleinen. Een van deze evenementen is Recruitment Days, een driedaags evenement. Wij helpen dan als bestuur mee met de organisatie op de dagen zelf. Het is erg leuk om ook onderdeel te zijn van zo’n groot evenement en te zien hoe dit allemaal gaat. Het formele stuk en de samenwerking met verschillende besturen maakt dit evenement heel erg leerzaam en daarnaast ook super gezellig omdat je zo intensief samenwerkt met twee andere besturen. Dit maakt het bestuurs leven erg divers en leerzaam!

Dit zijn twee hoogtepunten, maar eigenlijk is het te veel om op te noemen, zo gaan we over een paar weken ook naar Praag met een super enthousiaste groep studenten en kijk ik op dit moment terug naar een mega geslaagde skivakantie in La Plagne. Als dit alles jou ook aanspreekt, zou ik je aanraden om een bestuursjaar te overwegen! Ik zou je er met liefde over willen vertellen, dus stuur dan vooral even een berichtje naar 06-37342424, dan kunnen we er over kletsen met een koffietje!